Seyahat etmek bizlere neler katar?

Seyahat etmek bireylerin ufkunu genişleten en önemli eylemlerden birisidir. Bu sayede yeni yerleri görme ve normal şartlarda hiç tanışamayacağınız insanlarla bir arada bulunma şansınız mümkün olacaktır. Seyahate etmenin bizlere neler katacağını şöyle bir sıralayalım.
Öncelikle yeni insanlarla tanışmak... Her seyahate gittiğiniz yerde, yeni insanlarla tanışmanız nerdeyse zorunlu hale gelir. Araştırmalar seyahatlerde başlayan arkadaşlıkların daha uzun soluklu olabileceğini gösteriyor. Üstelik gittiğiniz yerde yaşayanlarla kuracağınız arkadaşlıklar size oralara yeniden gitme şansı da sunabilir. Bu da seyahat kültürüne uygun bir yaşam sunmamıza öncülük eder.
İkinci olarak seyahat etmek insanlara sabretmeyi öğretir. Seyahat sırasında karşınıza bir takım engeller çıkabilir. Uzun pasaport kuyrukları, gelmek bilmeyen valizler ya da gittiğiniz otelde rezervasyonunuzun görünmemesi gibi. Sizi sabır testine sokan bu gibi aksaklıklar, zorlu durumlar karşısında daha dayanıklı olmanızı sağlar.
Başka bir madde olarak seyehat etmenin bakış açınızı genişletmenize yardımcı olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Çıkacağınız bir seyahat, göreceğiniz yeni yerler ve tanışacağınız insanlar, size hayata başka açılardan bakmayı öğretecektir. Dünyaya tek pencereden bakmanın ne kadar eksik bir şey olduğunu öğrenmenin en iyi yolu bu olsa gerek. Bakış açınızı genişletmesiyle paralel olarak seyahat etmenin empati kurma yolunda bizlere olumlu şeyler katacağını söyleyebiliriz. Gittiğiniz her yerde farklı yaşam biçimlerini görerek o insanların hayata bakış açılarıyla ilgili tahminlerde bulunabiliriz.
Ayrıca seyahat etmek bireylerin sahip oldukları değerleri hatırlamasına da yardımcı olur. Günlük hayatta kullandığımız birçok üründen, seyahatimiz sırasında mahrum kalabiliriz. Sahip olduklarımızın değerini hatırlamamız konusunda seyahat çarpıcı bir örnek olabilir. Bunun dışında başka bir örnek olarak da yurtdışında tatil yapan insanların döndükten sonra ülkemize yaptığı güzellemeleri söyleyebiliriz. Her gün gezdiğimiz gördüğümüz yerler bizim için bir süre ayrı kaldığımızda daha değerli hale gelebilir.
Tüm bunların dışında seyahat etmek eğlencedir ve bireylerin kendilerini ödüllendirmesidir. Hayatın koşuşturması ve yoruculuğu iş gezileri dışındaki seyahatleri bizim için bir ödüldür. Hem de bu seyahatlerde eşsiz şeylere sahip olma imkanı da bulabilirsiniz. Mesela  Tunus'a yapacağınız bir seyahat sırasında çarşıdan satın alabileceğiniz bir süs eşyası ya da Brazilya'da denk geleceğiniz bir elbise, size harika bir anı olarak kalacaktır.
Son olarak seyahat etmek bireylerin merak içgüdüsünü kamçılar. Yaşadığınız yerde hergün aynı şeyleri görmek sizi etrafınıza karşı daha ilgisiz kılabilir. Yeni bir yere gitmekle körelmiş olan merak duygunuz yeniden canlanır ve hayatınızı tekrar yaşanılabilir kılabilir. Seyahat sırasında günlük rutininiz dışına çıkmak ise sizin için bir yenilik anlamına gelecektir.  Yeniliklerin verdiği heyecan düşünülünce, seyahat sizin için harika bir seçenek olabilir.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi