Tatilinizi nasıl uyguna getirebilirsiniz?

Az para çok tatil! Tatil planlamanızı yaparken aşağıda belirttiğimiz tavsiyeleri de dikkaete alırsanız daha az bütçe ile istediğiniz tatili yapabilirsiniz. Üstelik çok kısmaya gerek kalmadan, eğlenceden ödün vermeden…

Tatilinizi bütçenize uygun hale getirmek için doğru adımları atmanız, bir sonraki seyahatinizin kapılarını aralayacak. İşte sizler için bütçenize uygun seyahat rehberi…
Dünyanın dört bir yanını görmek istiyor ancak bunu en uygun şekilde nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, sizler için yanınızda taşıyacağınız tatil tüyoları rehberi hazırladık.
Tatil planları yapılırken, çantanızı hazırlayıp yollara düşmek ne kadar kolaysa, tatilin bütçe kısmını ayarlamak o kadar zor gelebilir. Konaklama, yeme-içme, yol masraflarına bir de vize ve pasaport ücretleri eklendiğinde, içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Özellikle aile tatillerinde, kişi sayısı arttıkça bütçe de katlanıyor. Oysa bu durumu da avantajlı hale dönüştürmek mümkün…
Uçak Biletinizi Erkenden Alın
Eğer ki bir yurt dışı seyahatine çıkıyorsanız, uçak biletini bütçenize uygun bulmanız size büyük avantaj sağlayacak. Bu durumun en kolay yolu, erken bilet almak. Ancak düşündüğünüz gibi, aylar öncesinden almanıza gerek yok. Planlarınızı çok uzun zaman öncesinden yapmanız pek mümkün değil. En uygun zaman, seyahatinizden 2 ay kadar öncesi.
Hafta İçi Seyahat Edin
Hafta sonu kaçamakları, özellikle resmi tatiller ile birleştiğinde tatilciler için bulunmaz bir fırsat niteliğinde. Tahmin edersiniz ki, hafta sonunda çok daha fazla insan seyahate çıkıyor. İki günlük tatili değerlendirmek isteyenlerin çoğunlukta olması nedeniyle, hafta içi uçak biletleri daha uygun fiyatlı.
İş yerinizden izin alma sorununuz yoksa, bu durumu bir avantaja dönüştürebilirsiniz. Özellikle cuma ve cumartesi günleri en yüksek fiyatları görebilirsiniz. O halde, planlarınızı değiştirmenin vakti geldi…
Vizesiz Ülkeler
Vizesiz gidilebilecek ülkeler, belgelerle uğraşmadan çantanızı hazırlayıp keşfe çıkmak için hem eğlenceli hem de avantajlı bir seçenek olabilir.
Vize masrafı yapmayacak olmanız, gittiğiniz bir destinasyonu daha fazla bütçe ile keşfetmenizi sağlayacaktır. Eminiz ki, daha fazla hediye almak ya da gittiğiniz ülkede daha fazla aktiviteye katılmak sizlere daha cazip gelecektir.
Yüksek Sezonda Tatil Planı Yapmayın
Yüksek sezon, turistlerin en yoğun olduğu dönemler anlamına geliyor. Haliyle bu durum tatilcilere de, en yüksek fiyat olarak yansıyor.
Tatilden dinlenmiş ve mutlu bir şekilde dönmek için, hem kalabalıktan uzak hem de bütçenize uygun bir seçenek olması açısından, daha az popüler yerleri orta sezonda keşfe çıkabilirsiniz.
Erken Rezervasyon Fırsatlarını Yakalayın
Çocuklarınızın okulu veya işiniz nedeniyle sadece belli dönemlerde tatile çıkma imkanınız varsa bütçenize uygun tatil yapmak yine mümkün.
Tatil planınızı yapmakta geç kalmazsanız erken rezervasyon fırsatlarını yakalayarak yüksek sezonda bile bütçenize uygun bir tatil yapabilirsiniz.
Planlarınıza Arkadaşlarınızı da Katın
Sizce de çok eğlenceli olmaz mı? Seyahat planlarınızı yalnız başına yapmak yerine, en yakın arkadaşlarınızdan oluşan bir grup ile yapın. Bu durum yol masraflarınızı paylaşacağınız için bütçenize destek olacak.
Turistik Yerlerde Yemek Yemeyin
Gittiğiniz bir yerde neler yapabileceğinizi hiç bilmiyorsanız, sizleri bilinmeyen yerlere yönlendirecek bölge halkını izleyin. Turistik yerlerde bir yemeğe çok yüklü miktarlar ödemek yerine, aynı ücret ile çok daha doyurucu lezzetler keşfedebilirsiniz. Seyahatinizi daha özgür kılmak için, bütçe yönetiminizi sağlıyor olmanız, bir sonraki seyahatinizi hızlandıracaktır. O halde, neden daha fazla yer keşfetmeyesiniz?


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi