Avrupa'nın eşsiz sokak lezzetleri

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yer alan birbirinden güzel sokak lezzetlerini sizin için derledik.
Pastizzi (Malta)
Malta’nın en eski, en nadide lezzetlerinden ve bir börek türü olan Pastizzi'nin, içi genellikle İtalyan peyniri ricotta ile dolduruluyor. Ayrıca kıymalısı da var. Fiyatı ise yaklaşık olarak 70 Kuruş. (60 kalori)
Crocche (İtalya)
Napoli’ye has bu lezzet, patates ve İtalyan peyniri pecorino ile hazırlanıyor. Ayçiçek yağında galeta ununa bulanarak kızartılıyor.Fiyatı ise yaklaşık olarak 2.8 TL. (269 kalori)
Oliebollen (Hollanda)
Başta Amsterdam olmak üzere tüm Hollanda’da popüler ve biraz ‘Donut’a benziyen Oliebollen, mayalı hamurdan yapılıyor. İçinde elma ve kuru üzüm yer alan ürünün fiyatı yaklaşık 2.30 TL. (270 kalori)
Korvapuusti (Finlandiya)
Helsinki’nin her caddesinde bulmak mümkün olan Korvapuusti, salyangoz kabuğu görünümündeki hamurun tereyağı, şeker ve tarçınla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Fiyatı ise yaklaşık olarak 5.5 TL. (180 kalori)
Tunnbrödsrulle (İsveç)
İsveç’in çok ince tunnbröd ekmeğinin arasına sosis, patates püresi, soğan ve domates konularak hazırlanan ve bir tür dürüm olan Tunnbrödsrulle'nin fiyatı yaklaşık 20 TL. (480 kalori)
Kürtoskalacs (Macaristan)
Macar mutfağının geleneksel tatlılarından en popüleri. Rulolar halinde odun ateşinin üzerinde pişiriliyor. Uyarı: Sıcakken tadınız. Fiyatı yaklaşık olarak 8.5 TL (160 kalori)
Gofry (Polonya)
Krem şanti ve meyvelerle hazırlanan Gofry, bir nevi Polonya usulü waffle. Tadı insanı yoldan çıkaracak cinsten. Görüldüğü yerde tadına bakılması gereken bir lezzet olan Gofry'nin fiyatı yaklaşık olarak 8.5 TL. (258 kalori)
Vareniki (Ukrayna)
Bir tür mantı olan Vareniki, meyvelerle tatlı olarak hazırlandığı gibi, patates ve peynir gibi malzemelerle tuzlu da yapılıyor. Fiyatı ise yaklaşık olarak 7 TL. (62 kalori)
Pirozhki (Rusya)
Yarım ay şeklinde, küçük ebattaki bu hamur, et, mantar gibi lezzetli harçlarla dolduruluyor. Bildiğiniz poğaçanın Rus hali olan Pirzozhki'nin fiyatı yaklaşık olarak 8.5 TL. (Dana etlisi 310 kalori)


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi