Bir denizci kenti: Hamburg

Almanya’nın Berlin’den sonra 2. büyük kenti olan Hamburg, Elbe ve Alster nehirlerinin kesiştiği noktada, Avrupa’nın da en büyük liman şehirlerinden biri olarak gözümüze çarpıyor. Siz siz olun gerek Almanya gezilerinde gerek de akraba ziyaretlerinizde kanallar şehri olarak da bilinen Hamburg ziyaretinizi ihmal etmeyin...
350 yıllık balık pazarı
Hamburg'daki Alster Gölü, doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin merkezi. Göl çevresinde güneşlenenler, koşanlar, bisiklete binenler ve çimlere uzanıp dinlenenler, gölde yüzen kuğuları seyredip huzur buluyor. Göl yelken ve kürek sporcuları için de bir cennet. Göl yakınındaki Mamali Camii ise ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Hamburg'un ünlü mekanlarından biri de Balık Pazarı… 350 yıllık  geçmişe sahip olan Reeperbahn Caddesi üzerindeki pazarda, envayi çeşit deniz ürünlerinin yanı sıra, sebze ve meyve de var.
Tarihle iç içe
1200 yıllık geçmişe sahip Hamburg, müzeler, tabiat parkları, doğal gölleri ve tabi ki köprüleri ile gözalıcı… Dünyanın başka hiçbir kentinde bu kadar çok köprü yok. Bazılarına göre Çar Deli Petro, bazılarına göre de Büyük Petro'nun bataklıktan var ettiği Rusya St. Petersburg'da 342 köprü olduğunu duyunca şaşıranlar, Hamburg'un tam 2 bin 302 köprüsü olduğunu öğrenince, ne söyleyeceğini bilemiyor. Bu ilginç ve eğlenceli şehrin Rathausmarkt bölgesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranları ile ünlü… Caddeye asıl beğeni katan ise, Rönesans mimari anlayışı ile yapılan ve 120 yıldır ayakta duran belediye binası… Barok tarzdaki St. Michael Kilisesi ise tam 984 yıl önce 1033 yılında inşa edilmiş. Gotik tarzı Aziz Nikolai Kilisesinin tarihi de 1874'e uzanıyor. Yapıldığı dönemde 150 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek yapısı unvanını kazanmış ama, kısa sürede de kaybetmiş.
Yemeklerine alışamayanlar için; Türk lokantaları
Dünyanın en kısa kitabı ‘'İngiliz mutfağı'' derler ama Alman mutfağının da ondan aşağı kalır yanı yok. Tüm Almanya'da olduğu gibi Hamburg'da da yemek kültürü zengin değil. Sosis, bira patates üçlüsü… Alman birasının ve çeşitlerinin ise üzerine yok… Genelde domuz etinin hakim olduğu Alman mutfağı, Türk dönerini öğrenince rahatlamış. Almanlar bu kentte yaşayan 100 bini aşkın Türk sayesinde, lahmacun ve pideyi de öğrenmiş.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi