Fethiye'de tatil yapmak

Fethiye diğer turistik bölgelere göre hem eğlence aktiviteleri hem de kültür aktiviteleri olarak gezginlere bir çok seçenek sunmakta. Fethiye’ye gelince aşağıda yer alan aktivitelerden seçip yapmanızı öneririm.
Ölüdeniz'e tepeden bakın
Muhteşem bir Ölüdeniz manzarası eşliğinde “Hayatta en az bir kere yapılacak olan adrenalin ” için Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayabilirsiniz. Uçuş toplam 35-40 dakika sürmekte, cesaretinizi toplayıp Babadağ’a firmanın arabasıyla çıkıyorsunuz. Ardından yamaç paraşütü hocanızla beraber 1960 metreden kendinizi kuş gibi özgür hissedecek atlayışı yapıyorsunuz.
Koylara teknelerle ulaşın
Fethiye’ye gelmişken mutlaka tekne turu yapmanızı önerebiliriz. Bakir kalmış koylara uğrayacağınız bu turlarda hem çok eğlenecek hem de denizle güneşin tadını sonuna kadar çıkaracaksınız. Tekne turları kalkış yaptıkları yere göre farklı rotalar izlerler. Bunlardan Fethiye’nin merkezinden kalkan “12 Adalar Tekne Turu” eskiden daha popülerken şimdi teknelerin bazı koylara demirlemesi yasak olduğu için artık daha az tercih ediliyor. Ölüdeniz Milli Parkı’na  2 dakika mesafede olan Belcekız plajından kalkan tekneler ise “Kelebekler Vadisi” adıyla Kelebekler Vadisi’de dahil olmak üzere toplam 6 yerde durmaktadır. Bunlar; Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, St. Nicholas Adası (Gemiler ve Noel Baba adası olarak da bilinir), Soğuk Su Koyu, Deve Plajı
Tekne safarisi yapmayı unutmayın
Safari turları genellikle İngiliz turistlerin tercih ettiği bol eğlenceli bir aktivite. Aynı tekne turları gibi bu turlarda da evden alınıp eve bırakılma hizmeti verdiğiniz ücrete dahil. Yalnız bu tur biraz daha maliyetli ve uzun rotalı olduğu için fiyatı 60 TL civarlarında. Safari boyunca elinizdeki su tabancalarıyla diğer safari arabalarındakilere su atıyorsunuz. Başlangıçta kimse kimseyi tanımasa da samimi ortam hemen sağlanıyor ve gün boyu eğlenebileceğiniz bir aktiviteye dönüşüyor.
Klasik Türk Hamamı ve Masaj
Genellikle yabancı turistlerin tercih ettiği bir aktivite olmasına karşın fiyatının çoğu yerde kese, köpük ve 1 saatlik masaj dahil 70 lira olması nedeniyle rahatlamak için yapılabilir bir aktivitedir.
Rodos'u ziyaret edin
Fethiye Marina’nın karşısından kalkan tekne Yunan Adası olan Rodos’a gitmekte. Fırsatınız varsa Rodos turunu da es geçmeyin. Fiyatlar mevsimden mevsime değişiklik göstermektedir.
Pamukkale Turu
Hierapolis’i ziyaret etmek istiyorsanız, travertenlerde yürümek istiyorsanız Pamukkale turlarına katılabilirsiniz. Fiyatlar da 160 TL’den başlamakta.
At Turu
Ölüdeniz, Kayaköy, Hisarönü gibi yerlerde 50 lira karşılığında atlarla gezintiye çıkabilirsiniz.

Yorumlar

  1. yazı için teşekkürler gerçekten saymakla bitmez Fethiye

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi