İstanbul'da kalabalıktan uzak piknik yapılabilecek güzel yerler

Siz de İstanbul'da yaşıyorsanız eminiz ki şehrin kalabalığından çoktan bunaldınız. Hafta sonunda bir gün bile olsa günübirlik tatil yaparken kafanızı dinlenmek istiyorsanız, İstanbul'da  sizin de birden çok alternatif var. Başta hafta sonu tailleri olmak üzre, tüm resmi tatilde İstanbul'da yaşayanlar, kendileri için uygun tatil yerleri aramaya başlarlar. Burada kaç saatlik otomobil yolculuğunu göze aldığınız ve konaklama yapmak isteyip istemediğiniz gideceğiniz yeri belirlemek önemli bir rol oynuyor. Eğer günü birlik bir gezi düşünüyorsanız Bursa içindeki, şehrin kalabalığından uzak alternatifler de sizin için cazip olabilir. Ancak bu yazımızda sizler İstanbul'da kalabalıktan uzak piknik yapılabilecek güzel yerleri derledik.
Ağva
İstanbul'dan haftasonunda uzaklaşmak isteyenler için en ideal yerlerden biri olarak Ağva'yı listenin başına ekleyebiliriz. İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Ağva, İstanbul merkezden ise yaklaşık 97 km uzaklıkta yer alıyor. Burası hem günübirlikçiler için hem de haftasonu konaklamalı bir yer arayanlar için ideal bir yer olarak göze çarpıyor. Ağva'da gezilecek yerler dendiğinde ise akla ilk olarak Yeşilçay, Göksu, Saklıgöl ile Kilimli ve Kadırga Koyları gibi önemli plajlar ve koylar geliyor.
Beykoz ve Köyleri
Beykoz, İstanbul'un içinde olup bu kadar İstanbul'dan uzaklaştığınız hissini verebilecek nadir yerlerden birisidir. Burada Değirmendere Köyü'nde Riva Deresi manzarasında güzel bir kahvaltı ile güne başlayıp, Öğümce Köyü'nde Cesur ve Güzel dizisinin de çekildiği Cam Ocağı Vakfı'nda cam üfleme atölyelerine katılabilirsiniz. Daha sonrasında Görele Köyü, Riva ve sonrasında Yoros Kalesi'ne doğru bir rota izleyip, sonrasında Yüşa Tepesi manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. Arabası olmayanlar için bu köylerin birçoğuna İETT otobüs seferleri de düzenliyor.
Çatalca ve Köyleri
Çatalca, İstanbul'da deniz, piknik, mangal ve tarihi bir arada sunan nadir yerlerden biridir. İstanbul'un en uç noktalarından biri olan Çatalca, mübadele zamanında Türklerin yerleştirildiği bir bölge olarak bilinir. Çatalca ve köyleri, gezmeye başladığınızda sizi hayretlere düşürecek tarihi zenginliğe sahiptir. Her köyünde Kırım Hanları'na ait anıtlara rast geldiğiniz Çatalca'da Mübadele Müzesi, Kaleiçi Mahallesi, Subaşı Köyü, İnceğiz Mağaraları, Yalıköy başlıca gezilecek yerler arasında göze çarpıyor. Ayrıca denize girmek isteyenler için Ormanlı ve Çilingoz yaz döneminde plajları ile ilgi odağı olmayı başarıyor. Arabası olmayan okurlarımız Çatalca'ya Yenibosna'dan kalkan otobüslerle ulaşabilir. Çatalca köyleri arasında ise minibüs seferleri vardır.


Yorumlar

  1. yav şu ağvayı da her yerde okudum. bi gitmek kısmet olmadı. neyse yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. kardeş ilk fırsatta gitmelisin benden demesi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi