İstanbul'un Anadolu Yakası'nı keşfedin

İstanbul dendiği zaman akla ilk gelen trafik ve kalabalık oluyor. Ancak İstanbul’da yaşayan her bir insan bu şehirden keyif almayı bilmeli. Herhangi müsait olduğunu bir günde Anadolu Yakasının saklı cennetlerini keşfedebilirsiniz. Bu yazımızda İstanbul'un Anadolu Yakasını keşfetmenize yardımcı olacak bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Meşhur Kanlıca yoğurdunu tadın
Kanlıca'yı İstanbul'un diğer semtlerinden ayırarak, çok farklı bir semt olarak tanımlayabiliriz. Hem misafirperver hem de keyif dolu bir yer... Ayrıca yoğurduyla da meşhur olan Kanlıca semtinde asırlık yoğurtçuda çay ile beraber keyif yapıp ardından hemen mekanın yanından kalkan ve sadece 5 TL karşılığında sizi Emirgan’a götüren ufak teknelere binip keyif yapabilirsiniz.
Bambaşka bir dünya; Kuzguncuk
Kuzguncuk Bostanı, kilise sinagog cami üçlemesini aynı anda barındırması, o güzel evleri ve Köfteci Pala’nın mekanı gibi daha birçok gezilesi yerleriyle bambaşka bir dünya olan Kuzguncuk... Üsküdar’dan kalkan minibüslerle trafik olmadan 7-8 dakika içerisinde Kuzguncuk’a gelebilirsiniz. Eğer yürüyerek gelirseniz de yine çok sevebileceğiniz bir yer olan Paşalimanından geçersiniz. Kuzguncuk’u gezmeye güzel evlerinden başlayıp bostanıyla devam edebilirsiniz.
Otağtepe'de Kartpostal manzarasına şahit olun
Beykoz sınırları içerisinde yer alan Otağtepe’den muhteşem bir İstanbul manzarasına şahit olabilirsiniz. Bir çok dizi ve filmde sahneler arasında geçiş görüntüleri de yine bu mekanda çekiliyor. Yeşillik içinde ve boğaz manzaralı güzel bir mekan olarak tanımlayabileceğimiz Otağtepe'yi de görmenizi mutlaka tavsiye ederiz.
Küçükyalı Arkeopark'ta Bizans'ı keşfedin
Anadolu yakasının tek aktif kazı alanı olan Küçükyalı Arkeopark’a giderek Bizans'ı 21. yüzyılda keşfedebilirsiniz. Kısa ve ücretsiz bir tur eşliğinde eskiden bir Bizans Sarayı olan bu parkı gezmenizi şiddetle önerebiliriz.
Kız Kulesi'ne karşı çay keyfi...
Üsküdar merkezi konumuyla bizler için sadece bir geçiş noktası oluyor. Ancak unutmayalım ki Üsküdar'da İstanbul’un en güzel manzarasına karşı çay içebilirsiniz. Dilerseniz sedirlerin üstünde saatlerce keyif yapabilirsiniz. Üstelik burada oturarak değil uzanarak da manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Yok ben oturmak istiyorum, güzel de bir mekan olsun diyorsanız eğer sahil şeridinin kara tarafında mekanlardan birine oturabilirsiniz.

Yorumlar

  1. en yakın zamanda yapmak istediğim. teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi