Kapadokya'da bir günde neler yapılabilir?

Turistik olarak ülkemizin en çok ilgi çeken yerlerinden biri olan Kapadokya, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Biz de bu yazımızda sizler için Kapadokya'da bir günde neler yapılabilir sorusuna çeşitli yanıtlar aradık.
Balon Turu
Kapadokya denince akla gelen ilk aktivitelerden birisi balon turu yapmaktır. Sabahın erken saatlerinde havalanan balonlara binebilirsiniz. Rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.
Göreme Açık Hava Müzesi
Nevşehir – Ürgüp – Avanos’un arasında Nevşehir’e yaklaşık 10 kilometre mesafededir. Orta Çağ’da hristiyanlık için büyük öneme sahip olan bu bölge hristiyanlığın yayılmasında ve korunmasında da pay sahibidir. 11. yüzyıla ait fresklerin de bulunduğu açık hava müzesi sanat açısından da önemli bir ören yeridir. Müzede gezilebilecek yerler;
Azize Catherine Şapeli, Çarıklı Kilise, Yemekhane & Mutfak Bölümü, Karanlık Kilise, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Aziz Basil Şapeli, Manastır, Tokalı Kilise
ATV Safarisi
Genellikle Göreme ve çevresinde bir çok ATV Safari yapan firma bulabilirsiniz. Fiyatları nasıl iletişime geçtiğinize göre değişmektedir. Yani eğer birisi size orayı önerdiyse komisyon aldığı için size yüksek fiyat çıkarabilirler. Dolayısıyla siz web sitelerinden bulduğunu söylerseniz size daha uygun fiyatlar çıkar. 1 saatten 5-6 saate kadar değişen turlar var, bir ATV’ye iki kişi binebiliyor ve fiyatlar 70 TL’den başlıyor.
Çanak Çömlek Yapımı
Bölgedeki çanak çömlek satan dükkanlarda ustalarla beraber çanak çömlek yapabilirsiniz. Bunun için genellikle ücret talep etmiyorlar ancak bu eğlenceli workshop bittikten sonra siz de dükkanda bulunan çömleklerden satın alabilirsiniz.
Kapadokya Türk Gecesi
Genellikle yabancı turistlerin katıldığı bu yemekte neredeyse tüm Türk danslarını yemeğinizi yerken izleyebilirsiniz. Fiyatı ise 55 TL civarında, rezervasyon gerekli.

Yorumlar

  1. aslında günübirlik uygun fiyata turlar var değerlendrmek lazım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi