Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, Maori lisanında Aotearoa olarak geçiyor. Yani “uzun beyaz bulutun ülkesi”. Volkanik dağlardan oluşmuş bol yeşillikli Kuzey Adası’nın güneye giderken dağlık bölgeleri artar. Yeni Zelanda, bir seyahat için hemen hemen istediğiniz her şeye sahiptir. Zengin Maori mirasıyla, muhteşem kumsalları, jeotermal kaplıcaları, sayısız spor alternatifleri, Yüzüklerin Efendisi filminin çekildiği mekanlar ve gelişen şarap kültürüyle turistlerin buraya âşık olmalarına şaşmıyoruz.
Ülkede katılabileceğiniz pek çok aktivite var fakat en önemlisi tartışmasız Skydiving. Türkiye’de de yapılıyor ancak Yeni Zelanda’da denemeden dönmek olmaz. Bungeejumping sporunun da doğduğu ülke ayrıca kendisi. Kış mevsiminde bulunursanız eğer, ülkemizdekine kıyasla daha uygun bir bedele de kayak ve kış sporları yapabilirsiniz.
Milford Sound’a mutlaka günübirlik gezi yapın. Fiyordları gördüğünüzde kalp atışınız hızlanacak. Yalnız, sürekli yağmur yağdığından yağmurlukları giymede fayda var.
Dünyada gün doğumunu ilk görme ayrıcalığına sahip olan ülke.

Hobbiton

J.R.R Tolkien'in ünlü Yüzüklerin Efendisi ya da Hobbit kitaplarının bir fanı iseniz, bu yeri mutlaka biliyor olmalısınız.
Burası bir film seti dizaynı ancak filmden sonra, turistler için gezinti alanına dönüştürülmüş. Filmlerin bi kısmında kullanılmış 37 tane Hobbit oyuğu bulunmakla birlikte, bahçeler, bir köprü, bir değirmen ve bir de “The Green Dragon Inn” (Yeşil Ejderha Hanı) bulunuyor. Ünlü yönetmen Peter Jackson, bu efsane seriyi çekmek için ne kadar doğru bir karar vermiş, kendi gözlerinizle görünce çok daha iyi anlayacaksınız.
Buradaki film seti ayrıca Yeni Zelanda turizmine de ciddi anlamda bir canlanma katmış hatta bazı yabancı ögeler de bu fantastik olgunun içine dahil olmuş. Örneğin, Yeni Zelanda Hükümeti bazı film karakterlerini içeren madeni paralar bastılar. Bazıları kitaplarda yaratılan dillere özgüydü (Örn, Dwarfça gibi) ve bu paralar şuan yasal olarak kullanılmakta.
Gerçeklik ve fantastik dünya arasında gidip gidip geleceğiniz ve tam olarak nerede olduğunuzdan emin olamadığınız bu gerçeküstü dünyayı kesinlikle görmeniz gerek.

Tongariro Ulusal Parkı

Ülkedeki bu ilk ulusal park, hem doğal güzelliği hem de kültürel mirasıyla albenisini korumakta. Yeni Zelanda'daki Kuzey Adası'nın kalbinde duran Tongariro Ulusal Parkı’nın boyutu neredeyse 800 km2 ve kuruluş tarihi 1887'ye kadar dayanıyor.
Üçü de aktif volkan olan Tongariro, Ruapehu ve Ngauruhoe Tepeleri buranın merkezini oluşturuyor. Bu tepelerin etrafını çevreleyen ormanlar, göller, nehirler ve akarsuların yanında Alpler'in saf güzellikteki görüntüleri de cabası.
Parkın en vurucu noktası ise, Tongariro Alp Geçidi. Bu yolculuk sizleri parkın geçmişine kadar götürecek. Uyarıda bulunmak gerekirse, kışları bu gezintiler sadece parkta biraz yürüyüşle sonlanabilir. Ve buraya gerekli ekipmanlarla, hazır bir şekilde gelmelisiniz.

Milford Sound

Gerçeküstü Milford Sound, Yeni Zelanda'daki Güney Adası'nın güney bölümünde bulunan bir fiyort. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Te Wâhipounamu'nun bir parçası.
Bu dehşete düşüren manzara daha ilk göz gezdirmenizde sizde merak uyandıracak ve başka bir dünyada olduğunuzu düşündürecek çeşitte görüntüler sunacak.
Milford Sound, sarp kayalıklı uçurumlarla çevrili derin karanlık sular şeklindedir. Hatta bazılarının tepelerini karlar kaplar. Güneş düz şekilde yükseldiğinde, derinlerde yeşil ağaçlar ve yukarıdan aşağıya doğru çalılar bir örtü gibi üzerini kaplar. Buradaki sularda penguenler, fok balıkları, yunuslar ve hatta balinalar bulunur. Bunun yanında uçurumlardaki yağmur ormanları, şelalelere, göllere ve buz kütlelerine ev sahipliği yapar.

Tekne veya kayık ile bu benzersiz bölgeyi turlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. konaklama seçenekleri de harika ayrıca. çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi