Tatil yorar mı dinlendirir mi?

Elbette tatile çıkış amacı, hiç kimsenin yorulmak değil. Ancak yaşadığımız bazı aksilikler, tatilimizi zehir edebiliyor. Gergin ve stresli kişilerle birlikte tatile çıkmak da bizi ziyadesiyle yorabiliyor, hatta tatilimizi erken sonlandırmamıza bile sebep olabiliyor.

Tatilde gerçekten dinlenmek istiyorsanız, tek başınıza çıkmanız en doğru karar olacaktır. Hiç kimseye bağlı olmamak ya da kimseyi etkilemediğinizi bilmek, sizi her anlamda yatıştıracaktır. Bağımsız olarak aklınıza eseni yapabilir, memnun kalmayacağınız bir aktiviteye ya da geziye katılsanız bile, kimsenin şikâyetlerini dinlemek zorunda kalmayacağınız için çok daha huzurlu olabilirsiniz. Tam tersi de geçerli. Kimseye uymak zorunda olmamak, içinizden geleni yapmak ve istediğiniz anda istediğiniz şeyi yapıyor olmak, tahmin edebileceğinizden daha çok zihninizi rahatlatacaktır.
Tatil deyince her kesimin aklına, deniz, plaj, kum, güneş gelir ancak bu formatta bir tatil dinlendirmekten ziyade bedeninizi yoracaktır. Dinlenmek isteyenler için, kültür turizmi çok daha faydalı ve isabetli bir seçim olacaktır. Her sene gittiğiniz aynı tatil beldesi yerine daha önce gitmediğiniz, örneğin kendi ilinizde bulunan bir mekân ya da tarihi bir yer bile hafta sonunuzu güzelleştirebilir ve yine yormadan farklı bir hava almış olarak eve dönebilirsiniz.

İlla şehir dışında uzak bir yere gideceğim, diyorsanız da dönüş için fazladan bir gün eklemenin önemini küçümsemeyin. Uzun yol, hele ki alışık değilseniz ister istemez bünyenizi yoracaktır. Bünyenizi bu anlamda zorlamaktan kaçının. Çocuklu bir aileyseniz zaten onlar da yorgunluğun ve stresin tuzu biberi olacaktır. Tatilinize eklediğiniz fazladan bir günde, dönüşten sonraki gün uykunuzu alabilir, bedeninizin yorgunluğunu atabilir ve yeni iş gününe kendinizi daha motive olmuş bir şekilde hazırlayabilirsiniz.


Yolculukta sürücü siz iseniz, yine dinlenmeyi ve mola vermeyi unutmayın. Uykunuzu tam almadan yola çıkmayın. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi