Tatil Çantası Nasıl Hazırlanır?


Tatile giderken yanınıza ne alsanız, neleri bavula koysanız diye uzun uzun düşünüyorsunuz değil mi? Hatta 1 haftalık tatil için 1 ay bavul düşünenler var desem abartmış olur muyum, bence olmam. Özellikle hanımların her yerde her anda güzel ve bakımlı olma arzusunu düşünecek olursak bu gayet normal de geliyor. Seyahat çantanızı hazırlarken öanta boyutundan, plaj kombininden ve gece kombinine varana kadar herşey hakkında birkaö söyleyeceğimiz var: Buyrun hanımlar beyler!

Seyahat öncesi hazırlık aşamasında bavul hazırlama evresi sizleri uzunca düşündürüyor olabilir. Sıraladığımız tatil tüyoları tam da bu aşamada sizlere kolaylık sağlayacak.

Uzun yolculuklar için yapılan hazırlıklar sırasında doğru eşyaları almayanlar için ‘bavula sığmak’ başlı başına bir dert haline gelebilir. Oysa ki henüz yolculuk başlamadı ve gittiğiniz yerlerde yapacağınız alışverişler çantanızdaki yerini almadı bile…

Rahat bir seyahat süreci geçirebilmeniz, mutlu bir dönüş için oldukça önemli. Boş yere taşıyacağınız hiçbir eşya kullanılmadan geri gelecek ve bu size çantanızı taşırken çektiğiniz sıkıntı olarak geri dönecek. Peki seyahat çantası nasıl hazırlanır ve nasıl yerleştirilir?

Hazırlık aşamasına geçmeden önce, yanınıza alacaklarınızı sürekli aklınızda geldiği anda not etmeniz halinde, liste eşliğinde bavulu hazırladığınız sırada bu işlemin aslında ne kadar da kısa sürdüğünü fark edebilirsiniz.

Uygun Çanta Seçmelisiniz
Bavul hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler listesini uygulayabilmeniz için öncelikle ‘doğru bir çanta’ seçmelisiniz. Yani seyahatinizi zorlaştırmayacak ve kendiliğinden ağır olmayan bir bavul.
Bir şehir gezisine gidiyorsanız uygun çantanız kamp için seçilen ile çok farklı olacak. Doğa tatillerinde çok gözlü çantalar sizler için en kullanışlısı. Ancak aynı durum örneğin Londra merkezini gezerken geçerli olmayacak. Seyahate göre seçilen çantalar, geziniz boyunca en iyi arkadaşınız olacak.

“Nasıl Olsa Kullanırım” Demeyin
Belki de her seyahatte yapılan hatalar listesinden başında geliyordur. Öyle ki bir alışkanlık haline gelmiş gibi, ‘bunu da giyerim’ diye bavulunuza doldurmak.

Sonradan bu şekilde eklenenlerin ne kadarını kullandınız? Aslında sorunun yanıtını bavulu hazırlamadan önce de biliyorsunuz. O halde neden seyahatiniz boyunca hiç kullanmayacağınız ama yine de küçük bir ihtimal için yanınızda fazla eşya taşıyorsunuz?

Elektronikler Bölmeniz Mutlaka Olmalı
Seyahatlerinizde telefonunuzun şarj cihazını ya da kulaklığınızı bavulun içinden çıkardığınızda çalışmadığını fark ettiğiniz olmuştur. Hassas olan bu kablolar için çantanızda ayrı bir bölme yapmanız hem onları bulmanızı kolaylaştıracak hem de her seferinde kulaklık ve şarj cihazı alma masrafından kurtaracak.

Alacağınız Hediyelere de Yer Açın
Kısacık seyahatler için bile çantanızı aylarca dönmeyecekmiş gibi doldurmanız, dönüş yolunda ayrı bir bavul daha almanızı zorunlu kılıyor. Evdeki eşyaları taşıyıp bir de geri getirmek yerine gittiğiniz yerlerden alacağınız eşyalara ve hediyelere yer açmanız da işinizi kolaylaştıracak bir seçenek.
Havaalanında ekstra bagaj ücreti ödemek zorunda kalmamanız da aynı etkene bağlı. Daha detaylı düşünerek mutlaka kullanacağınız eşyalar ile çıkacağınız bir seyahat, dönüşte sizi bagaj ücreti ödemekten kurtaracak.

Eksik Etmemeniz Gerekenlere Dikkat
Bir de her seyahat için mutlaka yanınızda olması gerekenler var… Küçük notlar almak istediğinizde elinizin altında olabilecek not defteri gibi. Seyahat anılarınızı not etmek, ileride okuduğunuzda sizi gülümsetecek sevimli detaylar anlamına geliyor. Yanınızdan ayırmamanız gereken ufak bir diğer detay, gittiğiniz ülkeye ait priz girişi. Telefonunuzun şarj edilmemesi demek, iletişiminizin olmaması anlamına geliyor. Aynı şekilde fotoğraf makinenizin şarjı bittiğinde de, uygun priz girişi yanınızda olmadığında onu boş yere yanınızda taşıdınız demektir.

Saymakla bitmeyen tatil tüyoları, hem işinizi kolaylaştıracak hem de seyahatlerinizden daha mutlu dönmenizi sağlayacak. Küçük detaylar ile mutlu olmayı bilenler için tabi…

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş’in Üzerine İlk Doğduğu Ülke: Yeni Zelanda

Tarihle iç içe tatil yerleri

Singapur seyahat rehberi